Een joodse erfenis

Een joodse erfenis

“een giftig mengsel van geld, verleiding en intrige”

Op donderdag 28 juli 2011 in het Zuid- Spaanse Sanlúcar de Barrameda vindt een vrouw bij thuiskomst haar beestachtig vermoorde man in de woonkamer. Het is een oude flamencogitarist. Hij zit vastgebonden aan zijn stoel. Er volgen meer gruwelijke moorden op bejaarde gitaristen.

Op vrijdag 29 juli 2011 maakt Sara Nussbaum alles klaar voor de sabbat in haar kluizenaarswoning in de Israëlische Negev woestijn. Zij is voormalig bankdirecteur, die zich heeft afgewend van de wereld, die haar zowel macht en voldoening maar ook enorme zorgen heeft gebracht.

In 1935 vertrekt een Sloveense geldhandelaar via het fascistische Italië naar West-Europa, op zoek naar een beter bestaan. Hij strijkt neer in het vooroorlogse Rotterdam.

In 1940 gaat een werkloze communistische arbeider op pad om een koper te vinden voor zijn kostbare flamencogitaar. Zijn tocht eindigt in een drama.

 Zo begint de spannende roman “Een joodse erfenis”, het verhaal van de bankiersfamilie Nussbaum met hun Pan Europeesche Crediet Bank in Rotterdam. Deze Panec Bank raakt door risicovolle kredieten in zwaar weer. De Nussbaums wijken uit naar Buenos Aires in Argentinië, waar het noodlot plotseling toeslaat.

Dan volgen de complicaties elkaar snel op. Misdadigers jagen op het aanzienlijke vermogen van de familie Nussbaum en met name op een grote hoeveelheid goudstaven die Sara Nussbaum heeft afgetroggeld van een Wit-Russische oliemaatschappij. In Andalusië vindt een serie geweldsincidenten plaats. De Spaanse politie vermoedt de betrokkenheid van machtige drugskartels. Als de veiligheid van Israël in het geding lijkt komt de veiligheidsdienst Shin Bet in actie. Sara Nussbaum verzint vanuit haar schuilplaats een laatste list voor de joodse erfenis.

Hoofdpersoon is de joodse bankier Sara Nussbaum, een sterke vrouw, bekneld tussen grote financiële verantwoordelijkheden en emoties die een weg naar buiten zoeken.

CONTACT GEGEVENS:
Kinkelenburg 58
3328 AG Dordrecht
Tel: 06-48182048

BTW nummer: NL0721.14.344.B02
KvK nummer: 24389135

Voor consumenten:
boeken@insperience-uitgeverij.nl

Zakelijk/boekhandel:
kantoor@insperience-uitgeverij.nl