INSPERIENCE-UITGEVERIJ

eigenzinnig, soms zelfs dwars

Edjo Frank Auteur

Over ons

Insperience-uitgeverij is geen doorsnee uitgeverij.

Wij zijn piepklein, bijzonder en eigenzinnig. We zijn ontstaan tijdens de ontwikkeling van het Holocaust gedichtenproject TRAGEDIES TO REMEMBER van Edjo Frank in 2011.

Een project dat de deur uitging zonder vooropgezet plan. Een project dat dankzij de inspiratie en samenwerking met enkele bevlogen geestverwanten boven zijn eigen dynamiek uitsteeg.

De roman “Een joodse erfenis” van Edjo Frank uit 2020 bereikte ondanks de Coronaperiode en de vele afgelaste promotie activiteiten een enthousiast publiek met een flinke verkoop.

“Leeuw & zwaard” is de 2e spannende roman van Edjo Frank. Ingewijden zullen via de hoofdpersonen in dit soms ijzingwekkende boek met vele wendingen ook autobiografische elementen ontdekken. De auteur heeft voor het plot gebruik gemaakt van uiteenlopende persoonlijke ervaringen op de locaties waar de gebeurtenissen plaatsvinden.

Klik hier voor een korte beschrijving van:

Edjo Frank

Edjo Frank (Rotterdam, 1949), zoon van joodse ouders die via onderduik en deelname aan het verzet de Tweede Wereldoorlog overleefden, werkte als beleidsadviseur en lei­dinggevende bij de overheid, daarna als zelfstandig adviseur.

Reisde meerdere keren door Polen, Litouwen en de Oekraïne, voor en na de Koude Oorlog, en naar andere internationale locaties voor research. Na zijn pensionering tot op heden betrokken bij ‘gevoelige’ projecten rond antisemitisme en professionele voetbalorganisaties, activiteiten binnen de joodse gemeenschap, antiracisme projecten vanuit de overheid en andere instanties.

Zijn in 2011 verschenen gedichtenbundel ‘Tragedies to Remember, kleine Joodse gedichten over wanhoop en hoop’ kreeg zowel in Nederland als internationaal aandacht. Engelstalige gedichten van zijn hand werden gepubliceerd in de Verenigde Staten. Gedichten in het Engels van Edjo Frank werden opgenomen in VerseWrights, op andere internationale poëziewebsites en in twee jaargangen van de Journal of Jewish Studies, The Queens College, NYC.

In 2018 publiceerde hij een biografie over zijn vader ‘Cobie Frank – een Rotterdamse Joodse verzetsman’. ‘Een joodse erfenis’ is Edjo Franks eerste roman die medio 2020 verscheen.

CONTACT GEGEVENS:
Kinkelenburg 58
3328 AG Dordrecht
Tel: 06-48182048

BTW nummer: NL0721.14.344.B02
KvK nummer: 24389135

Voor consumenten:
boeken@insperience-uitgeverij.nl

Zakelijk/boekhandel:
kantoor@insperience-uitgeverij.nl